به گزارش کیش نوین، حجت الله عبدالملکی دوشنبه 14 اسفند در هماندیشی ملی "استلزامات مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی"افزود: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را به عنوان موتورهای متحرک اقتصاد ملی فعال خواهیم کرد که یکی از نیازمندیهای این اتفاق این است که به لحاظ علمی در مرز دانش قرار گیرد و آخرین دستآوردهای علمی را در این زمینه بررسی و به مرحلهی اجرایی برسانیم.
وی افزود: پیرو همایشی که برگزار میشود، تعداد زیادی از اندیشمندان و افراد صاحب تجربه در حوزه مناطق آزاد گرد هم آمدن و با برگزاری پنلهای تخصصی، ارائهی مقالات و سخنرانی در ابعاد مختلف وارد مباحثه با یکدیگر میشوند.
عبدالملکی اضافه کرد: در این همایش تعدادی از همکاران اجرایی از جمله: مدیران عامل، معاونین اقتصادی، اعضای هیئت مدیره و کارشناسان و مدیران سطوح مختلف مناطق آزاد در این همایش حضور به عمل رساندند.
وی عنوان کرد: برای محور رشد و تولید، تمرکزمان را روی صادرات و جهش در سرمایهگذاری گذاشتهایم چون این دو عنصر اصلی افزایش تولید هستند.
عبدالملکی گفت: برای مهار تورم، تاکید بر ارزآوری از طریق صادرات بیشتر کردیم.
وی با اشاره به اینکه: امسال تقاضا برای سرمایهگذاری نسبت به سال گذشته 4 برابر بوده که مجموع ریالی و ارزی حدود 880 هزار میلیارد تومن تا پایان ماه یازدهم سال جاری ما جهش در سرمایهگذاری داشتیم و از این رو به نتیجهی خوبی رسیدیم.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی اضافه کرد: طرحهای اقتصادی به بهرهبرداری رسیدهاند و عملکرد یازده ماهه آنها 37 هزار میلیارد تومان یعنی 2/5 برابر نسبت به سال گذشته بوده که مواردی چون لوجستیک، صنعتی، خودرو، شیمی و پتروشیمی، صنایع پوشاک، حملونقل، آی تی، فناوری اطلاعات و ارتباطات که این تنوع بالای پروژههای اقتصادی ناشی از این است که مناطق آزاد در موقعیتهای جغرافیایی مختلف مزیتهای نسبی متفاوتی دارند و مکمل یکدیگر ذیل چهارچوب اقتصاد ملی هستند.
عبدالملکی یادآور شد: تسهیلگری برای صادرات محصولات سرزمین اصلی از طریق مناطق آزاد را داشتیم که کمک بزرگی به افزایش صادرات در این مناطق کرد. البته برای مناطق آزادی که تراز تجاری مثبتی داشتند تلاش کردیم تا این تراز پیدار باشد.
وی اضافه کرد: ارزآوری مناطق ازاد برای کشور امسال حدود 14 و نیم میلیارد دلار بوده در حالی که سال گذشته مجموع صادرات از مناطق آزاد 18 میلیارد دلار بود که خوشبختانه این روند تا امسال ادامه داشته و در حوزهی صادرات به نتیجهی خوبی دست پیدا کردهایم ولی در سال آینده تمرکز بیشتری روی جهش سرمایهگذاری و صادرات خواهیم داشت.
عبدالملکی با اعلام اینکه: هواپیما مهمترین وسیله برای تردد به جزیره کیش است و به همین جهت از ابتدا هواپیمایی کیش (کیش ایرلاین) شکل گرفت در همین جهت تعداد هواپیماهای کیش از دو نیم هواپیما که به طور متوسط در سال 1400 پرواز داشتند امسال به 7 هواپیما رسیده است ولی ما درصدد این هستیم در سال آینده تعداد را به 10 فروند هواپیما برسانیم. البته ناگفته نماند در حال حاضر خطوط هواپیمایی کیش ایر بیش از 40 درصد پروازهای جزیرهی کیش را بر عهده دارد که در سال 1400 بیش از 13 هزار پرواز را انجام داده که عمدتا مربوط به مناطق آزاد بوده اما نکتهی قابل توجه این است که هواپیمایی کیش ایر به تنهایی نمیتواند نیاز پروازی جزیره کیش را تأمین کند به همین جهت همکاران ما دائما در حال مذاکره با ایرلاینهای مختلف برای افزایش پروازها هستند به همین خاطر کیش ایر پروازها را در ایام نوروز تقویت و افزایش داده است با اینکه کیش ایر سال گذشته هم مازاد بر برنامهی روتین 19 پرواز را در اوج ترافیک پروازی انجام داد
وی در پایان افزود: طی صحبتی که با مدیرعامل و اعضای هیئت مدره داشتیم تاکید بر این بود که با رعایت عدالت و کمک به پایین اومدن هزینهی مسافرین حداکثر تلاش را خواهند کرد