کد خبر : 121005 تاریخ : ۱۴۰۳/۶/۷ - 14:35
درگفت وگوی 4 ساعته سرهنگی با بازاریان جزیره مطرح شد؛ کلید توسعه پایدار گردشگری کیش دردستان بخش خصوصی است مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در نشست 4 ساعته با جامعه بازاریان وبازرگانان جزیره گفت: با توجه به تغییرات مدیریتی پی درپی، بخش خصوصی جزیره است که باید راهبرد توسعه پایدار گردشگری کیش را برنامه ریزی واجرا کند.

به گزارش نجواخبر، رحیم سرهنگی با همراهی معاونان و مدیرانش در نشستی صمیمانه با جامعه بازاریان و بازرگانان کیش دیدار و گفت‌وگو کردند.

در این نشست که با حضور مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش برگزار شد مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش پس از شنیدن صحبت های جمعی از بازاریان و بازرگانان کیش گفت: هر مدیرعاملی درجزیره کیش حداقل 4 ماه دوره شناخت لازم دارد مانیز تلاش کردیم در 4 ماه اول فعالیت در جزیره به شناخت و درک درستی از وضعیت کیش برسیم حتی دراین زمینه با مدیران عامل قبلی کیش هم دیدار وگفت‌وگو کردیم تا راهکاری برای حل مشکلات چندین ساله کیش پیدا کنیم.

سرهنگی افزود: همزمان با بررسی های سازمانی، مشاوران حوزه گردشگری کیش نیز فعالیت های مطالعاتی و میدانی گسترده‌ای برای تحلیل مشکلات امروز کیش به ویژه در بخش خصوصی انجام داد تا درک صحیحی از شرایط، سوابق و نیازهای امروز جزیره کیش داشته باشیم .

سرهنگی گفت: در ادامه پیگیری این مسیر شرایط به گونه‌ای متفاوت رقم خورد که باعث شد نتوانیم با وجود برنامه ریزی ها، تابستان پر رونقی در کیش داشته باشیم. شهادت آیت‌الله رئیسی و برگزاری انتخابات و موضوعات سیاسی کشور در پی حضور دولت و کابینه جدید و همچنین اتفاقات خاورمیانه که بر گردشگری کل کشور به ویژه جزیره کیش تأثیرگذار بوده و هست همه عواملی هستند که باعث شدند آنچه برای این ایام کیش در نظر داشتیم محقق نشود.

وی تاکید کرد: اینجانب به عنوان مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش از طرف خودم و همه مدیران عامل قبل و همکارانم بابت مشکلات به وجود آمده در کیش نه فقط در یک سال اخیر که بنده حضور داشتم بلکه کمبودهای سال های قبل که کیش را با رکود مواجه کرده است پوزش می‌طلبم، چراکه با علم به وجود این مشکلات این مسئولیت را پذیرفته‌ام ولی شبانه روز از ابتدای مسئولیتم تا روزی که در این جایگاه حضور دارم تلاش کرده و خواهم کرد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش تصریح کرد: جزیره کیش با عملکرد صحیح مسئولین در مشارکت با بخش خصوصی، می‌تواند پیشرو در توسعه کشور و باعث افتخار و بالندگی مردم باشد اما تصمیمات بالا دستی در خصوص مناطق آزاد باعث شده ما با موضوعات و مشکلاتی مواجه شویم که بخش مهمی از انرژی و وقت کاری مسئولان کیش در جهت رفع این قوانین و مصوبات هزینه می‌شود مصوباتی که قریب به اتفاق به ضرر مناطق آزاد به ویژه جزیره کیش است و بر زندگی و معاش فعالان اقتصادی این جزیره اثر مستقیم دارد.

سرهنگی اظهار داشت: شرایط امروز با یک دهه قبل کیش متفاوت است اقداماتی که در گذشته باعث رونق گردشگری کیش می‌شد امروز با توجه به توسعه شهرها و افزایش رقبا جواب نمی‌دهد. باید تفکر گردشگری کیش عوض شود و کنسرسیوم رونق پایدار کیش با همین هدف و به منظور تعریف راهبرد گردشگری کیش براساس شرایط فعلی درحال فعالیت است. نباید انتظار نتیجه زود هنگام داشته باشیم همانطور که یک مغازه دار در چند ماهه نخست فعالیت خود توقع فروش زیاد واستقبال ندارد و درطول زمان به پایداری در فروش می‌رسد، درخصوص تغییرات و تحول وضعیت گردشگری کیش نیز با توجه به مشکلات بنیادی، اصلاحات و تحولات به سرعت نتیجه نمی‌دهد و نیاز به زمان دارد. طرح تحول زیربنایی گردشگری کیش و خلق تصویر جدید از جزیره از سال گذشته کلید خورده و نیاز دارد فعالان اقتصادی و گردشگری جزیره کیش با عزم و همت جمعی کمک کنند این طرح حتی در مواجهه با تغییر مدیریتی کیش هم به فعالیت خود تا حصول نتیجه که پایداری رونق گردشگری کیش است ادامه یابد.

وی افزود: مشکلات آب و برق کیش، خصوصی سازی کیش ایر و بسیاری از موارد دیگر، موضوعاتی است که سالهای سال کیش با آنها مواجه بوده و با وجود اینکه جزو اولویت های پیگیری مدیران عامل بوده به دلیل تغییر مدیریت ها، به نتیجه نرسیده است. ما نیز دراین خصوص تلاش زیادی کرده‌ایم و مکاتبات بسیاری با نهادهای بالادستی داشته‌ایم و تا روزی که مسئولیت داریم نیز این پیگیری ادامه خواهد داشت.

سرهنگی تاکید کرد: درشرایطی که مدیریت کیش تابع تغییر دولت هاست و مدام این جزیره دستخوش تغییرات مدیریتی است نباید بخش خصوصی فقط روی حمایت دولت‌ها و مدیران دولتی در کیش حساب کند و صرفا منتظر تحول آفرینی از سوی مدیران دولتی بماند بلکه باید در مشارکت با یکدیگر برای رونق پایدار گردشگری کیش طرح و برنامه داشته باشد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش افزود: کنسرسیوم رونق پایدار جزیره کیش که مجموعه‌ای شکل گرفته از فعالان زنجیره گردشگری کیش است می‌تواند تصمیمات بلند مدت بگیرد و برای گردشگری کیش طرح و برنامه عملیاتی داشته باشد و وابسته به بخش دولتی نباشد اما این مهم مستلزم همدلی و تعامل ارکان بخش خصوصی کیش با یکدیگر است که امید می‌رود با اراده‌ای که امروز در بخش خصوصی کیش وجود دارد نتایج ماندگار و ارزشمندی درتوسعه پایدار گردشگری کیش به دست آید.

وی در پایان صحبت هایش ضمن پاسخ به سؤالات اعضای جامعه بازاریان، برگزاری برخی رویدادها از جمله کنسرت های هنرمندان مطرح و مورد تأیید را منوط به اخذ مجوزهای کشوری دانست و گفت: در شرایط فعلی و تغییر دولت بسیاری از امور تا مشخص شدن کابینه جدید در دست اقدام باقیمانده است اما در زمینه برگزاری همایش‌ها ونمایشگاه‌ها از مهرماه تا آذرماه با برگزاری تعداد بیشتری رویداد تخصصی درتلاش هستیم توزیع گردشگر و توازن جمعیت مسافر را در 6 ماهه دوم سال داشته باشیم.

مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش نیز در این نشست با بیان اینکه وضعیت بازار کیش در تابستان امسال تابع شرایط کل کشور بوده گفت: با توجه به همزمانی ایام محرم وصفر با تابستان، حادثه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور کشورمان و از طرفی برگزاری انتخابات، شرایط به گونه‌ای پیش رفت که موضوع گردشگری کیش نیز تحت الشعاع این شرایط قرار گرفت اگرچه فصل تابستان همواره دوره خلوتی جزیره کیش بوده است به ویژه پس از رکود و تعطیلی های عمومی دوران کرونا، بیشتر شاهد این وضعیت بوده ایم.

رحمان سادات نجفی در ادامه افزود: بسیاری از مشکلات امروز کیش به واسطه عدم اجرای صحیح قانون چگونگی اداره مناطق آزاد است و با توجه به اینکه درخصوص بسیاری از مصوبات دولت که مغایر با فعالیت‌ها و قوانین مناطق آزاد است سازمان منطقه آزاد کیش که خود از بدنه دولت است نمی‌تواند اقدام کند ما به عنوان بخش خصوصی فعال کیش، پیگیری می‌کنیم و تاکنون برای سه مصوبه که به ضرر کیش بوده موفق به گرفتن حکم شده ایم.

گفتنی است کاهش پروازها، خصوصی سازی کیش ایر، گرانی بلیت، افزایش قوانین دست وپاگیر و مصوبات مغایر با قوانین چگونگی اداره مناطق آزاد، مصوبات جدید گمرکی در مغایرت با قوانین مناطق آزاد و نا ترازی امکانات زیرساختی بدلیل عدم توسعه همپای افزایش جمعیت کیش درسال های گذشته مانند آب و برق از جمله موارد مورد اشاره حاضران در این نشست بود.