کد خبر : 30326 تاریخ : ۱۴۰۲/۷/۱۹ - 17:22
جزیره کیش پیشرو در اجرای وعده‌های رئیس جمهور اما .... جزیره کیش در تکمیل پروژه‌های نیمه تمام پیشتاز است؛ بیش از 30 پروژه‌ نیمه تمامِ این جزیره طی دو سال اخیر به اتمام رسیده است. یادمان نرفته یکی از وعده‌های اصلی دولت سیزدهم، تکمیل پروژه‌های نیمه کاره بود. رئیس جمهور در ابتدای مسئولیتش تاکید کرد که اجرای پروژه‌های نیمه کاره باید بر پروژه های جدید ارجحیت داشته باشد و اولویت با اتمام پروژه های نیمه کاره است.

بر همین اساس، مدیران عامل وقت و فعلی جزیره کیش بنای کار را برای عمل به این راهبردِ کلیدی رئیس دولت نشان دادند و بسیاری از پروژه‌های برزمین مانده را به مرحله‌ افتتاح رساندند. تعداد محدود پروژه های باقی مانده نیز به سرعت در دست پیگیری است. گرچه کارهای نیمه تمامِ جزیره، با همت مسئولان به مراحل پایانی رسیده و تمکین از دستور رئیس‌جمهور در اولویت کارها قرار گرفته اما به این معنا نیست که تمامی مشکلات جزیره کیش رفع شده است و این منطقه تجاری و گردشگری با چالش‌هایی مواجه نیست.

یکی از مشکلات بزرگی که جزیره زیبای کیش همچنان با آن دست به گریبان است، به بخش حمل‌ونقل هوایی، زمینی و همچنین حمل‌ونقل عمومی مربوط می‌شود که مشکلات عدیده‌ای را برای مسافران، گردشگران و کیشوندان ایجاد می‌کند، به طوری که درحال حاضر تهیه بلیت پرواز به کیش بسیار مشکل و در بعضی مواقع تهیه بلیت برای مسافران و حتی بومیان جزیره کیش نیز غیرممکن است.

فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل عمومی و شخصی نیز در جزیره کیش یکی دیگر از مشکلات در این حوزه است و به دلیل مستهلک و هزینه بر شدن بخشی از ناوگان حمل‌ونقل، نیاز به تجیهز دارد. وجود موتوسیکلت‌ها و حواشی که برای گردشگران و کیشوندان ایجاد می‌کنند نیز قصه پر غصه دیگری در این جزیره زیبای جنوبی ایران است و لزوم توجه بیش از پیش مسئولان و مدیران مربوط را می‌طلبد.

چالش بزرگ دیگری که کیشوندان و فعالان اقتصادی جزیره با آن مواجهند، گرانی مسکن و کفاف ندادن درآمدهای حاصل از فعالیت اقتصادی برای اجاره مسکن، اجاره واحدهای تجاری و هزینه های جاری است. در همین زمینه فعالان اقتصادی کیش در بخش تفریحات دریایی، رستوران داری، غرفه داری و غیره با مشکلات بسیاری از جمله گرانی اجاره بها مواجهند. نبود نظارت دقیق بر اجرای قوانین وضع شده در بخش فروش بلیت های گردشگری و ایجاد بازارهای سیاه در این حوزه نیز مشکلات دیگری برای فعالان اقتصادی ایجاد می‌کند و بر نگرانی آنها می‌افزاید.

بنابراین، از آنجایی که فعالان اقتصادی در جزیره کیش با کاستی‌های مختلف دست و پنجه نرم می‌‌کنند، رسیدگی به مطالبات آن‌ها یک ضرورت اساسی به نظر می‌رسد و مدیران مربوط باید در این زمینه‌ها نیز اقدامات مناسبی انجام دهند.

بی تردید، کاستی‌ها و ضعف‌هایی در قطب گردشگری ایران وجود دارد که باید برطرف شود. بنابراین می‌توان گفت گرچه مدیران کیش در عمل به وعده‌های رئیس‌جمهور در زمینه اتمام پروژه های نیمه تمام، پیشگام بوده‌اند اما باید اقدامات مناسب و عاجلی را برای حل مشکلات فعالان اقتصادی، کیشوندان و گردشگران نیز انجام دهند و 2 دو سال پایانی دوره ریاست جمهوری دولت سیزدهم را به این حوزه اختصاص دهند.

مرتضی بلوکی- کارشناس رسانه