کد خبر : 90638 تاریخ : ۱۴۰۲/۱۱/۱۷ - 14:59
آژانس پارلمانی منطقه ای پایش تغییرات آب و هوایی در کیش تاسیس می شود دکتر سمیه رفیعی رئیس کمسیون محیط زیست مجلس ایران، از ایجاد “آژانس پارلمانی منطقه ای پایش تغییرات آب و هوایی” در کیش با هدف نظارت بر طوفان های گرد و غبار کشور خبر داد.

به گزارش کیش نوین، سمیه رفیعی رئیس کمسیون محیط زیست مجلس ایران با اعلام این خبر در تشریح تأثیر تغییرات آب و هوایی بر کشورمان گفت: یکی از مهم‌ترین اثرات تغییرات اقلیمی حال حاضر در منطقه خلیج فارس افزایش طوفان شن و گرد و غبار است.

رئیس کمسیون محیط زیست مجلس ایران افزود: این منطقه به دلیل دارا بودن محیط خشک و بیابان مانند خود، مستعد چنین طوفانهایی است و از سویی خشکسالی نیز با تغییرات آب و هوایی تشدید و سبب ایجاد خاک خشک و به طبع آن، ریزگرد می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: این خاک و ریزگرد توسط باد های شدید به راحتی جابه‌جا می‌شود و جابه‌جایی خاک نیز موجب فرسایش آن شده، بر کیفیت آب تأثیر می‌گذارد و زمین های کشاورزی را تخریب می‌کند.

دکتر سمیه رفیعی ایجاد یک آژانس پارلمانی منطقه‌ای در زمینه تغییرات آب و هوایی برای نظارت بر طوفان های گرد و غبار را یگ گام در جهت همکاری های مشترک و قوانین و سیاست های مشترک مرزی برشمرد و بیان داشت: ما“جزیره کیش” در خلیج فارس را برای “ایجاد مرکز آژانس پارلمانی منطقه ای” پیشنهاد می‌کنیم، چراکه بیشتر طوفان های گرد و غبار در این منطقه رخ می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: کیش به عنوان جزیره‌ای با تنوع زیستی غنی و مکانی منحصر به فرد برای احیای مرجان شناخته شده است.

رفیعی در ادامه اظهار داشت: از آنجا که این پدیده نه تنها ایران بلکه کل منطقه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، ما باید از نظر کاهش و انطباق تأثیر تغییرات آب و هوایی، با کشورهای همسایه همکاری کنیم، به همین دلیل است که جهت هماهنگی بین پارلمان های مختلف خواستار ایجاد یک سازمان تغییرات آب و هوایی پارلمانی برای منطقه شده ام.

دکتر سمیه رفیعی رئیس کمسیون محیط زیست مجلس، در تشریح اقدامات پارلمان ایران برای مقابله با تغییرات آب و هوایی گفت: این طوفان های گرد و غبار می‌توانند خطرات قابل توجی برای سلامتی اشخاص به ویژه افراد دارای بیماری تنفسی داشته باشد، بنابراین مجلس برای اطمینان از اینکه مردم کمتر از این شرایط رنج می‌برند، جهت معرفی سیستم های نظارت و هشدار زودهنگام اقدام می‌کند.

وی همچنین با اشاره به نقش همکاری چند جانبه در این زمینه عنوان کرد: ما در کنفرانس های بین‌المللی باید فراتر از اظهارات و شعارهای رنگارنگ و جذاب درخصوص تغییرات آب و هوایی با اقدامات واقعی و ملموس پیش برویم.

رفیعی بر ضرورت رویکرد بین‌المللی در منطقه خلیج فارس و گسترده تر از آن در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا تاکید کرد.